Stoftyper

Stoftyper

Hos Holmrisonline A/S tilbyder vi det fulde sortiment inden for stoftyper fra førende producenter, såsom Gabriel, Camira og Kvadrat, der alle er leverandører til det danske kontraktmarked på møbler. Holmrisonlines polstrede møbler fås i et stort udvalg af stoftyper, mønstre og farver, som varierer alt efter producenternes stofsortimenter. Valgmulighederne er utallige, og vi har derfor valgt et udpluk af stoftyper og farver, som er kendetegnet ved at være de mest populære samt i en god kvalitet. I forhold til stoffets kvalitet arbejder man primært med to kvalitetsparametre, nemlig stoffets slidstyrke (martindale) og lysægthed.

Martindale - Stoffets slidstyrke

Slidstyrken afhænger af stoffets struktur, tykkelse og garnkvaliteten, det vil sige, at jo tykkere og hårdere stoffet er hævet, desto stærkere er stoffet. Martindale er betegnelsen for den enhed, hvormed man beskriver slidstyrken på et møbelstof. Til private hjem anbefales et minimum på 15.000 - 25.000 martindale for at kunne klare normalt slid af og brug af stolen. Til sammenligning anbefales en martindale på over 50.000, når møblet skal bruges i offentlige miljøer, såsom i toge, busser eller i uddannelsesmiljøer.

Stoffets martindale findes ved hjælp af en maskine, som belaster stoffet på samme måde, som når man sidder i møblet. Maskinen bliver ved med at belaste stoffet, indtil der går en tråd i stoffet, og det antal gange, som maskinene har kørt frem og tilbage på stoffet udgør dermed stoffets martindale.

Lysægthed - Evne til at beholde farve

Betegnelsen lysægthed bruges til at beskrive stoffets evne til at kunne modstå sollys og beholde sin oprindelige farve, når stoffet udsættes for solens stråler. Lysægthed arbejder med en skala, som går fra 1-8, hvor 8 er det bedste. Eksempelvis har bomuld en lav lysægthed, hvorimod uld har en høj lysægthed, et stof med en karakter på 3-4 i lysægthed er middel.

Jo mere farvestof, der er påført fibrene, desto lettere opnås god lysægthed. Ved farvning af en dyb eller mørk farvenuance afsættes der mere farvestof på fibrene end ved farvning af en lys farvenuance. Mørke farver står sig altså som hovedregel bedst. Der vil naturligvis være undtagelser og eksempler på lyse farver med ganske god lysægthed. Farven vil altid falme mere eller mindre med tiden – afhængig af lysægtheden og mængden af lys.

Rengøring af stoffer

Der findes ingen generelle regler for, hvordan du renser og fjerner pletter på stofmøbler, da det afhænger af, hvilken stoftype du har med at gøre. Nogle stoftyper kan vaskes i maskinen, og andre må man kun aftørre med en fugtig klud. Derfor har vi samlet rengøringsinformationen under hvert enkelt stof, som du finder, når du "sammensætter dit møbel". Ved hvert stofbillede kan du se rengøringsvejledning ved at klikke på forstørrelsesglasset. De fleste pletter kan dog fjernes med en fugtig klud opvredet i mild sæbevand, men gnub aldrig hårdt på stof og mikrofiber i våd tilstand, da dette kan skade luven.

Se evt. nærmere på stofproducenternes hjemmeside: Gabriel, Camira og Kvadrat. Er du i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte os.

Skulle du være interesseret i andre stoftyper, mønstre eller farver, end dem du kan se er tilgængelige på produktsiden, er du altid velkommen til at kontakte os med din forespørgsel, og vi vil hurtigt undersøge, hvorvidt det er muligt at få det ønskede stof, samt give dig en pris på produktet.

Nedenfor kan du se, hvilke stoftyper vi har valgt primært at arbejde med i forhold til struktur, rengøring og slidstyrke (martindale).

Oxford til RBM Kontorstole

Læs mere om Oxford til RBM her..

Xtreme Plus

Læs mere om Xtreme og se farveskalaen her.

Fame

Læs mere om Fame stof her og se farveskalaen.


Europost Filt

Læs mere om Europost og se farveskalaen her.

Main Line Plus

Læs mere om Main Line Plus og se farveskalaen her..


Remix 2 fra Kvadrat

Læs mere om Remix 2 og se farveskalaen her..

Hallingdal fra Kvadrat

Læs mere om Hallingdal og se farveskalaen her..

Fjord fra Kvadrat

Læs mere om Fjord og se farveskalaen her..

Silk Læder fra CAMO Leathers

Læs mere om Silk læder og se farveskalaen her..

Hot Madison fra JAB

Læs mere om Fjord og se farveskalaen her..

Harald fra Kvadrat

Læs mere om Harald og se farveskalaen her..
Relaterede varer
RH Mereo 200 kontorstol. Sort.
RH Mereo 200 kontorstol. Sort.
Før DKK 6.518,00
DKK 4.888,50
 


Om Holmrisonline


Kundeservice