Sådan indstiller du din kontorstol


Hvad er vigtigt, når du skal vælge en ny kontorstol?

Når du skal have en ny kontorstol, er det vigtigste, at den stol, du vælger, har de basale indstillingsmuligheder, så du kan variere din arbejdsstilling i løbet af dagen. Ingen mennesker har godt af at sidde ned en hel dag, og derfor er det vigtigt, at du får en stol, som kan tilpasses dig.

Det betyder, at både sæde og ryg skal kunne indstilles i højden, og at stoleryggen skal kunne skråtstilles, så den støtter dig dér, hvor du har brug for det. En god kontorstol giver også mulighed for, at du kan variere sædehældning og sædedybde, samtidig med at sæde og ryg kan indstilles hver for sig. Det er det, vi i fagsprog kalder for en asynkron kontorstol. Sidst men ikke mindst anbefaler vi også, at du vælger et stof med en ru overflade, så du ikke glider fremad på sædet. Det kan være stoftyper af uld, som eks. stoftypen Fame, der samtidig giver en god komfort og har en fantastisk høj slidstyrke.

Når du så har fået din kontorstol, så skal du selvfølgelig også huske at bruge stolens indstillingsmuligheder. Læs med herunder og find ud af, hvordan du indstiller din kontorstol korrekt.

Stolen skal passe til dig

Sæt dig tilbage på stolen, så ryglænet rammer din ryg. Sædet skal understøtte 2/3 af dine lår, hvilket svarer til, at du kan have din knyttede næve mellem knæhaser og sædets forkant.

Indstil ryglænet, så det støtter i lænden

Brug begge hænder til at indstille ryglænet, så det støtter i lænden. De fleste af vores kontorstole giver dig mulighed for at regulere ryglænet i højden.

Begge fødder skal være placeret på gulvet

Indstil stolen i en højde, så du har begge fødder placeret på gulvet, og lårene føles let understøttede af sædet. Dine knæ skal have en vinkel på lidt over 90 grader. Nogle stole giver dig mulighed for at kunne skråtstille sædet, hvilket er en god ide. Men vær opmærksom på, at bordhøjden skal øges afhængig af, hvor meget du indstiller sædet.

Læs også, hvordan du indstiller dit hæve sænkebord her.

Instruktionsvideo: Sådan indstiller du din kontorstol

Se også denne video, som viser, hvordan du indstiller din kontorstol. Selvom din egen kontorstol måske ikke har samme indstillingsmuligheder som den i videoen, giver den en god vejledning til, hvordan du får den rette arbejdsstilling.
Relaterede varer
Labofa Ego Multi Action Kontorstol
Labofa Ego Multi Action Kontorstol
Før DKK 6.078,00
DKK 3.829,14
RH Mereo 200 kontorstol. Sort.
RH Mereo 200 kontorstol. Sort.
Før DKK 6.518,00
DKK 4.888,50
 


Om Holmrisonline


Kundeservice