"Med Steppie får jeg trænet ryggen i en hektisk hverdag"

Få mere energi ved at stå op foran computeren

Stillesiddende arbejde er et stort sundhedsmæssigt problem. Camilla Dalsgaard Larsen, som er kunde- og udviklingsansvarlig hos Incuba A/S fortæller her om fordelene ved at bruge balancebrættet Steppie i en hverdag, hvor en stor del af arbejdet foregår foran computerskærmen.

"Jeg startede med at bruge Steppie, fordi jeg står skævt, når jeg står foran mit skrivebord," fortæller Camilla, der, som mange andre, arbejder foran en computer det meste af dagen. "Jeg kom nemt til at stå og hvile på den ene hofte, og derfor kunne jeg ikke holde til at stå op i ret lang tid af gangen."

For de fleste bliver det hurtigt hårdt at stå op i lang tid. Det kan være problematisk, da det er godt at variere arbejdsstillingerne i løbet af en dag på kontoret. Det fremmer blandt andet blodomløbet og giver dig mere energi, hvis du ind i mellem står op og bevæger dig rundt frem for at sidde ned en hel dag. Med en Steppie bliver det muligt at stå op i lang tid foran computeren samtidig med, at du kan være i konstant bevægelse:

"Når jeg bruger min Steppie, kan jeg holde til at stå op i meget længere tid", siger Camilla. "Og det bliver faktisk langt mere behageligt, fordi jeg hele tiden skifter stilling uden egentlig at tænke over det".


Træning i arbejdstiden

Selvom du er aktiv i din fritid, er det ikke ensbetydende med, at du bevæger dig nok i din hverdag. Aktive mennesker sidder nemlig ifølge amerikanske forskere i gennemsnit lige så meget ned som inaktive personer i løbet af en uge. Det kan du lave om på ved blandt andet at anskaffe dig et hæve sænkebord på kontoret og samtidig investere i en Steppie. På den måde får du mere bevægelse ind i hverdagen på arbejdspladsen. Camilla er enig:

"Med Steppie bruger jeg kroppen i løbet af dagen i stedet for bare at sidde stille, og så er det samtidig en virkelig god måde at få trænet ryggen på i en hektisk hverdag". Hun pointerer samtidig, at eksperternes ofte brugte udtryk 'Den næste stilling er den bedste stilling' gør sig gældende i forhold til Steppie: "Når du bruger balancebrættet, bevæger du dig hele tiden. Du har ikke mulighed for at stå på den samme måde, fordi brættet helt naturligt vipper, og din krop derfor flytter sig".

Hun fortæller desuden, at hun med Steppie er tvunget til at stå med ret ryg. Det bevirker, at hun ikke falder sammen i ryggen, som hun normalt ville gøre, hvis hun sad på en kontorstol ved skrivebordet.

En Steppie giver dig altså mulighed for at træne din ryg og gøre den stærkere, samtidig med at du løser dine arbejdsopgaver foran computeren. Få mere viden om Steppie her, hvor Gitte, som er kvinden bag balancebrættet, svarer på spørgsmål.

Har du spørgsmål til Steppie eller ønsker du et godt råd til, hvordan du får et godt, fysisk arbejdsmiljø, er du altid velkommen til at kontakte os. Vi giver gerne gratis rådgivning.
Relaterede varer
Steppie Balancebræt
 


Om Holmrisonline


Kundeservice