Carl Hansen
MÆRKE
8 stk

Carl Hansen

Danske klassikere fra Carl Hansen til kontorlandskabet

Carl Hansen & Søn er en velkendt dansk møbelproducent, som blev grundlagt af Carl Hansen i Odense i 1908. Den første fabrik åbnede i 1915, hvor der blev produceret møbler efter bestilling. Produktionen bestod hovedsageligt af møbler til soveværelset og spisestuen, men da populariteten steg, begyndte Carl Hansen også at producere mindre serieproduktioner. I 1934 blev virksomheden overtaget af Carl Hansens søn, Holger Hansen.


Læs mere om Carl Hansen her

Carl Hansens samarbejdspartnere

I 1940’erne kom nye danske designere frem på designscenen, som den daværende salgsdirektør, Ejvind Kold Kristensen, holdt nøje øje med. Det var især Hans J. Wegner, som blev bemærket af Kold Kristensen. Wegners unikke design blev rost meget på møbeludstillinger på trods af, at han på daværende tidspunkt var forholdsvis ukendt. Salgsdirektøren arrangerede et møde med Wegner, hvilket blev starten på et godt samarbejde.

I 1949 designede Hans J. Wegner fire stole specielt til Carl Hansen & Søn. Produktionen af alle fire stole blev påbegyndt året efter. En af disse stole var den meget velkendte Y-stol (CH24), som siden da har indskrevet sig i dansk designhistorie. CH25 – en yderst skulpturel lænestol med fletværk i papirgarn – var også blandt de fire stole. Disse to stole har lige siden været i produktion.

Holger Hansen døde alt for tidligt i 1962. Hans enke, Ella Hansen, sørgede for at virksomheden klarede sig igennem hårde tider sammen med de mange dygtige medarbejdere. I 1988 blev ledelsen overtaget af Jørgen Gerner Hansen, Holger og Ellas ældste søn. Derefter overtog deres anden søn, Knud Erik Hansen, i 2001.

I dag foregår produktionen af de mange forskellige designmøbler i Aarup på Fyn. Det samme princip gælder i dag, som da Carl Hansen startede virksomheden i 1908 – de producerer møbler af høj håndværksmæssig kvalitet. De har sørget for at bevare deres håndværkstraditioner, men har dertil kombineret dem med nutidige produktionsteknologier.


 


Om Holmrisonline


Kundeservice


Holmrisonline A/S     Mindet 2. 2. Sal     8000 Aarhus C.     Tlf. 40 44 47 47     info@holmrisonline.dk
Tilmeld Nyhedsbrev